Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa: Uzina de la Craiova va produce la capacitate maximă atât Puma şi EcoSport, cât şi motorul EcoBoost

Autor: Bogdan Alecu 01.07.2019

Uzina Ford din România este printre puţinele la nivel european care nu vor fi afectate de restructurările pe care urmează să le implementeze constructorul american, ci are în plan majorarea numărului de salariaţi.



„La Craiova vom merge la capacitate maximă cu producţia de maşini odată cu intrarea în producţie a noului Puma, iar acolo avem şi producţia motorului EcoBoost de 1,0 litri. Momentan nu avem în plan să lansăm noi motoare sau modele în producţie în România“, a declarat pentru ZF Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

În plus, Ford a recrutat deja la Craiova aproape 500 de oameni în acest an, iar până la final de 2019 va angaja 1.700 de noi salariaţi la Craiova, ajungând la peste 6.000. Recrutările din România vin într-o perioadă în care americanii restruc­turează masiv divizia din Europa, însă uzina de la Craiova este ferită de astfel de decizii în prezent.