Potopul de concedieri continuă: Deutsche Bank dă afară 20.000 de oameni

Autor: Alex Ciutacu 01.07.2019

Gigantul bancar Deutsche Bank vrea să îşi reducă personalul cu o cincime în cadrul unui plan care se conturează a fi cel mai ambiţios de până acum, în încercarea de a reveni la profitabilitatea dinaintea crizei financiare, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, vrea să concedieze până la 20.000 de oameni prin noul său plan de restructurare, iar demersurile ar putea începe chiar de săptămâna aceasta.

Decizia nu a fost încă adoptată în mod oficial, ceea ce înseamnă că nivelul concedierilor se poate schimba.

„Deutsche Bank lucrează la măsuri pentru a-şi accelera transformarea pentru a îmbunătăţi profitabilitatea într-un mod ustenabil. Vom transmite deciziile către acţionari când şi dacă este necesar”, a transmis un purtător de cuvânt al băncii.

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din luna mai, Sewing le-a spus investitorilor că lucrează la tăieri de costuri „dure” după ce a decis să renunţe la tranzacţia cu Commerzbank în luna aprilie.

Planul său anterior de reorganizare, lansat în urmă cu mai mult de un an, nu a avut succesul scontat.

La sfârşitul primului trimestru din 2019 Deutsche Bank avea 91.500 de angajaţi, în scădere de la un număr de 95.400 de angajaţi – care erau în bancă la momentul când Sewing a preluat conducerea.

Potrivit uneia dintre surse, banca va face un anunţ oficial cu privire la acest plan de reorganizare cel târziu în data de 8 iulie.