ACAROM: Dacia şi Ford importă componente auto din Turcia, Cehia, India, Polonia sau Franţa care pot fi produse în România. Dacia are un grad de integrare locală estimat la circa 70%, în timp ce uzina Ford este la un nivel de 30-40%

Autor: Bogdan Alecu 02.07.2019

Oficialii Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) spun că pe măsură ce producţia uzinelor Dacia şi Ford continuă să crească, şi producţia locală de componente pentru acestea trebuie sus­ţinută, astfel încât impactul asupra economiei să fie unul considerabil mai mare.

„Atât Dacia, cât şi Ford au furni­zori localizaţi pe tot cuprinsul ţării. O serie de alte componente vin din exterior, din ţări precum Turcia, Cehia, India, Polonia sau Franţa, iar acest program ţinteşte localiza­rea în ţara noastră a producţiei cât mai multor com­ponente necesare celor doi constructori. În această idee, Dacia şi Ford susţin acest program şi au pus la dispo­ziţia asociaţiei liste cu com­po­nente şi mostre ce se doresc a fi loca­li­zate în ţară“, au spus oficialii Asociaţiei.