Antonio Mouzas, CEO Vista Bank: Ne-am crescut baza de clienţi într-un an cu 20%. Avem o cotă de piaţă în România de 0,5% şi vrem să creştem

Autor: Răzvan Botea 02.07.2019

Antonio Mouzas, CEO Vista Bank, bancă ce a achiziţionat Marfin Bank anul trecut în România, spune că în mai puţin de un an banca pe care o conduce şi-a crescut baza de clienţi cu 20 de procente, iar cota de piaţă a băncii în România este de 0,5%, însă vrea să crească în continuare.

„Rezultatele sunt foarte bune. Ne-am crescut baza de clienţi cu 20%. Acţionarii noştri sunt foarte fericiţi şi simţim că piaţa romaneasca este foarte promiţătoare. Gradul intermediere financiară în România este mic, iar asta înseamnă că este spaţiu de creştere”, a spus el în cadrul evenimentului ZF Bankers 19.

Ce a mai spus Antonio Mouzas la ZF Bankers 2019:

„Avem o cotă de piaţă de 0,5% şi am fost profitabili. Vrem să creştem, şi, aşa cum am menţionat, 1% este limita de jos pentru sustenabilitate.”

„Am achiziţionat Marfin Bank anul trecut în iulie. Acţionarii noştri conduc cel mai mare conglomerat bancar din sud-estul europei. Obiectivul Vista Bank este să atacăm două segmente: persoane fizice cu venituri peste medie şi companii mijlocii.”