Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank: Ne propunem să devenim o bancă nişată şi ţintim populaţia cu venituri de peste 1.000 de euro

Autor: Alex Ciutacu 02.07.2019

First Bank, banca formată a urmare a achiziţiei fostei Piraeus Bank de către fondul american de investiţii J.C. Flowers, ţinteşte pe piaţa din România clienţi cu venituri de peste 1.000 de euro, explică Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

„Avem un obiectiv de creştere atât organic, cât şi prin achiziţii, ne propune să devenim o bancă nişată, din perspectiva segmentelor pe care le vizăm. Noi mergem pe segmentul upper mass – adică venituri de peste 1.000 de euro – şi ne propunem să rezolvăm pentru ei circa 80-90% din nevoile lor prin serviciile noastre”, apreciază Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank.

Fondul american de investiţii J.C. Flowers şi-a făcut intrarea în regiune prin achiziţia fostei Piraeus Bank din România.

„Avem în spate un fond de investiţii care vrea un randamnet şi are un anumit obiectiv referitor la consolidarea pe piaţa bancară, deci timpul este în favoarea noastră. Propunerea pe care am acceptat-o a fost să facem un turnaround, să devenim nu o bancă universală, ci o bancă focusată pe anumite segmente şi industrii. (...) Cred că provocarea este să împăcăm confortul clienţilor şi partea tehnică, de sisteme. Noi avem asta în obiective, iar una dintre priorităţile noastre vizează simplificarea proceselor şi automatizarea lor, cu o paletă de produse în care vrem să alegem excelenţa”, adaugă Teodorescu.

Vicepreşedintele First Bank spune că susţine creştere salariilor în sectorul bancar şi în ţară, însă băncile trebuie să fie atente la sustenabilitatea acestor cheltuieli.

„Eu sunt un mare susţinător al creşterii salariilor, însă consider că trebuie făcut înţelept, să ai de unde plăti. Trebuie să ne asigurăm că atunci când cheltuim avem un buget din care să cheltuim acele sume. În egală măsură cred în continuare că trebuie să ajungem să nu mai plece oamenii să muncească în alte ţări. Cred că avem profesionişti în toate industriile şi nu mă refer doar la IT sau industria bancară, ci mă refer şi la FMCG, şi multe alte zone, în care avem specialişti apreciaţi care pleacă afară”, explică Mădălina Teodorescu.