În cursa pentru preluarea WorldClass s-a înscris un lanţ de săli de fitness controlat de miliardarul sud-african din spatele Pepco şi Steinhoff

Autori: Cristina Roşca , Cristian Hostiuc 03.07.2019

Compania Virgin Active, care deţine circa 240 de cluburi de fitness în 8 ţări, se uită la World Class, business scos la vânzare de fondul de investiţii Resource Partners, arată sursele ZF.

Virgin Active, un lanţ de săli de fitness prezent din Australia în Italia şi din Africa de Sud în Thailanda, se uită să pătrundă pe piaţa din România prin preluarea World Class, liderul de piaţă local, spun sursele ZF.

Pentru companie această mutare ar marca intrarea în Europa Centrală şi de Est în contextul în care Virgin Active este momentan activă pe bătrânul continent doar în Italia (35 de săli de fitness) şi Marea Britanie (43 de centre). Ziarul Financiar a scris încă din primăvară că fondul polonez de investiţii Resource Partners negociază vânzarea lanţului de centre de fitness WorldClass într-o tranzacţie ce ar putea ajunge la 100 mil. euro. Pe lista cumpărătorilor interesaţi se numără mai multe fonduri de investiţii, dar şi investitori strategici precum Virgin Active.