Mugur Isărescu, după ce a fost ales pentru un nou mandat de guvernator: Consiliu de Administraţie al BNR îmbină tinereţea cu experienţa. Acesta este mandatul aderării României la euro

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 03.07.2019

Noul Consiliu de Administraţie al BNR îmbină tinereţea cu experienţa şi va depune toate eforturile pentru îndeplinirea mandatului încredinţat, programul de aderare la zona euro, a declarat miercuri Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat pe Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al BNR, precum şi componenţa Consiliului de Administraţie al instituţiei.

„Mandatul nostru este stabilit de către legile bancare, de legea BNR, dar aş adăuga, aşa cum am spus şi ieri în cadrul comisiilor de specialitate, că avem şi un mandat nou hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care BNR, împreună cu guvernul, cu reprezentanţii partidelor politice şi cu Academia Română, cu sprijinul preşedinţiei a lucrat. Acest mandat nou este pregătirea aderării României, a intrării României în zona euro. Avem un mandat aş spune ambiţios, cu multe provocări, dar repet ne vom depune întreaga capacitate pentru a îl duce la bună îndeplinire. Acum daţi-mi voie să vă spun câteva vorbe despre fostul consiliu. El şi-a îndeplinit mandatul încredinţat în urmă cu 5 ani de zile, am avut onoarea să prezidez acest consiliu şi l-aş caracteriza cu câteva cuvinte: un consiliu de profesionişti, un consiliu de patrioţi şi un consiliu de oameni pragmatici care au răspuns în mod concret la diversele provocări în faţa cărora am fost noi cei din BNR expuşi”, a spus Isărescu.

Florin Georgescu a fost propunerea pentru funcţiile de prim-viceguvernator al BNR şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. Leonardo Badea şi Eugen Nicolăescu sunt membri ai Consiliului de Administraţie şi respectiv viceguvernator al BNR.

Pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al BNR, Parlamentul a aprobat următoarea componenţă: Csaba Balint; Gheorghe Gherghina; Cristian Popa; Dan-Radu Ruşanu; Virgiliu-Jorj Stoenescu.