Coface: Firmele care vând lemn şi materiale de construcţii au avut venituri şi profituri în creştere, dar rămân sensibile la şocuri, precum scăderea încasărilor sau neîncasarea creanţelor

Autor: Roxana Rosu 04.07.2019

„Sectorul este în continuare vulnerabil, aproape o treime dintre firme neavând profit din activitatea de bază“.



Distribuitorii de lemn şi materiale de construcţii au înregistrat în 2017 o cifră de afaceri consolidată de 19 miliarde lei, în creştere cu 17%, iar profitabilitatea a fost de asemenea mai mare decât în anul precedent, dar sectorul este în continuare vulnerabil, aproape o treime dintre firme neavând profit din activitatea de bază, arată o analiză Coface.

Sectorul comerţului cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare este puternic dependent de evoluţia sectorului de construcţii, înregistrând un trend pozitiv pentru perioada 2018 - 2019 şi atingând un punct maxim în luna august a anului 2018.

În primul semestru din 2019, datele provizorii pentru luna aprilie arată, totuşi, o uşoară scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Analiza Coface a sectorului cuprinde datele agregate a 7.035 de companii, care au depus datele financiare pentru anul 2017.