Selgros: Ne-am majorat cifra de afaceri cu 8% în S1/2019, consumul a continuat să crească

Autor: Cristina Roşca 06.07.2019

♦ Retailerul de tip cash&carry va deschide în acest an un magazin nou la Baia Mare, urmând a ajunge astfel la o reţea de 23 de unităţi ♦ Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, plus 2%, avansul fiind susţinut doar de consum dat fiind că nu a fost inaugurat niciun magazin nou.



„În prima parte a anului, cifra de afaceri a înregistrat o creştere de aproximativ 8%. Aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, consumul, per ansamblu, a fost cel care a susţinut, în general, economia, şi în particular, piaţa de retail“, spun reprezentanţii Selgros Cash&Carry. Dacă ritmul de creştere din prima parte a anului se va menţine, cifra de afaceri a companiei se va apropia de 4 mld. lei în 2019, conform calculelor ZF.

În cazul Selgros, creşterea businessului a fost susţinută, dincolo de creşterea consumului, de punerea la dispoziţia clienţilor a unei sortimentaţii variate de produse proaspete, precum şi de permanenta dezvoltare a mărcilor proprii şi a produselor speciale, în condiţiile în care alimentaţia sănătoasă, experimentarea de gusturi noi şi selectivitatea accentuată în alegeri îi caracterizează din ce în ce mai mult pe consumatori, explică oficialii companiei.