Florea Grup din Alba, afaceri de 128 mil. lei din activităţi de construcţii, transport, servicii hoteliere şi distribuţie de carburanţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.07.2019

Businessul Florea Grup din judeţul Alba, deţinut de fraţii Marcel şi David Florea, a trecut în 2018 de pragul de 100 de milioane de lei, după o creştere de circa 40%. Astfel, cifra de afaceri a ajuns la 128 de milioane de lei, în vreme ce profitul s-a dublat faţă de anul anterior şi s-a situat la 9 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În acelaşi timp, numărul mediu de angajaţi a ajuns anul trecut la 426, cu 28 mai mulţi decât în 2017.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. Anul trecut a fost inaugurat un ştrand în cadrul complexului Astoria.