Daniel Dăianu s-a retras din funcţia de membru al CA al BNR, după numirea sa în Consiliului Fiscal

Autor: Roxana Rosu 08.07.2019
Daniel Dăianu s-a retras începând de astăzi din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie al BNR, având în vedere numirea lui ca membru al Consiliului Fiscal.
 
El era membru în boardul BNR din 2014, după ce ocupase poziţia de  prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în perioada mai 2013 - iunie 2014 şi membru în CA al CEC Bank, în iulie 2012 - aprilie 2013.

Anterior, Daniel Dăianu a fost ministru de Finanţe (1997-1998), economist-şef la BNR (1992-1997) şi ministru adjunct de Finanţe (feb.-aug 1992).

Parlamentul a aprobat săptămâna trecută componenţa Consiliului Fiscal, din care fac parte George Georgescu- la propunerea Academiei Române, Bogdan-Octavian Cozmâncă- la propunerea BNR, Georgiana Camelia Creţan- susţinut de Academia de Studii Economice, Daniel Dăianu- propus de Institutul Bancar Român şi Bogdan Sebastian Căpraru - susţinut de Asociaţia Română a Băncilor.

Tot atunci, Parlamentul l-a validat pe Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al BNR şi a aprobat componenţa noului CA al Băncii Naţionale, respectiv pe Florin Georgescu-prim-viceguvernator, Leonard Badea-viceguvernator, Eugen Nicolăescu-viceguvernator, şi membri Csaba Balint, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan-Radu Ruşanu şi Virgiliu-Jorj Stoenescu. 

Consiliul Fiscal a fost înfiinţat în 2010, cu scopul de a consilia autorităţile cu privire la politica fiscală şi bugetară şi impactul măsurilor luate de acestea. Preşedintele Consiliului a fost în primul mandat de la înfiinţarea instituţiei Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank.