Wizz Air a transportat 4,4 milioane de pasageri pe rutele din şi înspre România în S1, trafic în creştere cu 15%

Autor: Mirabela Tiron 08.07.2019

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei locale, a transportat 4,4 milioane de pasageri pe piaţa locală în primele şase luni din acest an, trafic în creştere cu 15%, potrivit oficialilor transportatorului aerian.

"În 2018, WIZZ a transportat mai mult de 8,3 milioane de pasageri pe rutele sale spre şi dinspre România, ceea ce reprezintă o creştere cu 14% faţă de anul anterior, în timp ce în primele şase luni ale anului 2019 un total de 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air din şi spre România, cu 15% mai mult decât anul trecut", potrivit oficialilor companiei. Wizz Air operează pe 145 de rute către 20 de ţări de la 10 aeroporturi din România.

Operatorul cu sediul în Budapesta are în plan extinderea reţelei din Tîrgu Mureş, începând cu data de 27 octombrie, zborurile către Budapesta urmând să fie operate zilnic.

 „Tîrgu Mureş are o semnificaţie specială pentru Wizz Air, deoarece este primul oraş din România de unde am operat. În ultimii 13 ani am transportat mai mult de două milioane de pasageri pe rutele noastre, oferind în acelaşi timp nenumărate oportunităţi prin călătorii accesibile în Transilvania. Fiind cea mai mare companie aeriană din România, rămânem dedicaţi clienţilor noştri transilvăneni din Tîrgu Mureş, care în curând se vor putea bucura de serviciul nostru la bordul curselor zilnice spre Budapesta sau al uneia dintre cele de pe celelalte trei rute. (...)", a spus Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air,

Primul zbor Wizz Air s-a realizat de de la Tîrgu Mureş spre Londra Luton în 2006. În prezent, reţeaua Wizz Air din Tîrgu Mureş constă în patru rute către trei ţări, iar numărul de pasageri transportaţi din 2006 până în prezent este de 2,2 milioane. Frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Tîrgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri, potrivit oficialilor.

La nivel internaţional, Wizz Air operează o flotă de 114 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 147 de destinaţii din 44 de ţări.