Piaţa de fuziuni şi achiziţii în T2/2019: 1,4-1,6 mld. euro. Ioana Filipescu, Deloitte: Estimăm că au fost patru tranzacţii de minimum 100 mil. euro fiecare

Autor: Cristina Bellu 09.07.2019

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a fost estimată la 1,4-1,6 miliarde de euro în T2/2019, luând în calcul suma totală a tranzacţiilor cu preţ declarat şi nedeclarat oficial, în timp ce tranzacţiile comunicate au totalizat 790 mil. euro,  evoluţia reprezentând o creştere semnificativă comparativ cu primul trimestru, dar şi faţă de perioada similară din 2018, potrivit Deloitte.

„După un început modest, piaţa de M&A a consemnat un reviriment în al doilea trimestru, când estimăm că au fost patru tranzacţii cu o valoare de câte minimum 100 de milioane de euro. Dacă ne uităm cumulat la primul semestru al anului, piaţa de M&A calculată în funcţie de tranzacţiile cu valoare comunicată a fost de aproape 909 milioane de euro. Remarcăm că tendinţa de a nu comunica valoarea tranzacţiilor a continuat să se accentueze”, spune Ioana Filipescu Stamboli, Partener Corporate Finance, Deloitte România.