Utilizatorii Fitbit din România pot plăti cu ceasul şi cu cardurile Mastercard de la Revolut

Autor: Adrian Seceleanu 09.07.2019

Utilizatorii din România ai ceasurilor inteligente Ionic şi Versa pot plăti cu ceasul la terminalele POS contactless şi cu cardurile Mastercard emise de start-up-ul fintech britanic Revolut, conform listei actualizate de parteneri ai producătorului de gadgeturi. Anterior, doar clienţii cu carduri Visa ai Băncii Transilvania şi ai Orange Money puteau face plăţi cu ceasul după înrolarea cardurilor în aplicaţia Fitbit.

 

Revolut a ajuns în România la un portofoliu de 250.000 de clienţi, conform celor mai recente date comunicate de companie.

Opţiunea Fitbit Pay poate fi configurată pe Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Ionic şi Fitbit Versa prin parcurgerea unor paşi simpli în aplicaţia de mobil Fitbit şi adăugarea cardului de credit sau debit direct în secţiunea Fitbit Wallet. Pentru tranzacţiile la comercianţii care acceptă plăţile contactless utilizatorii trebuie să ţină apăsat butonul din partea stângă a dispozitivului până când funcţionalitatea e activă, apoi să păstreze dispozitivul aproape de cititorul de card până cand văd că plata a fost acceptată. Folosind o platformă standard de generare a token-urilor, informaţiile cardului nu sunt stocate sau transmise către comercianţi ori către Fitbit.

Compania americană Fitbit este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile. Fitbit are un centru de dezvoltare în România, deschis odată cu achiziţia start-up-ului local Vector Watch fondat de Andrei Pitiş, care acum este vicepreşedinte în cadrul companiei americane.