ASF intervine în scandalul dintre SIF-uri şi cere SIF Oltenia să detalieze motivele pentru care nu a convocat AGA pentru revocarea lui Ciurezu

Autor: Liviu Popescu 10.07.2019

SIF-urile se ceartă pe putere, însă rulajele au scăzut considerabil pe aceşti emitenţi l SIF Banat-Crişana şi Muntenia, cu 5% din capitalul SIF Oltenia, voiau demiterea lui Ciurezu l În cadrul AGA din aprilie 2017, Ciurezu, 63 de ani, a mai primit un mandat de patru ani.



Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul şi reglementatorul pieţei de capital din România, spune că a solicitat SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea de convocare a acţionarilor societăţii, în care urma să se discute inclusiv revocarea pre­şedintelui executiv Tudor Ciurezu, nu îndeplineşte condiţiile legale.

SIF Oltenia a anunţat luni la bursă că a respins solicitarea pentru o adunare generală a acţionarilor, înaintată de SIF Banat-Crişana şi de SIF Muntenia, acţionari cu 5% din capitalul social, din cauza „neîndeplinirii condiţiilor legale şi de fond“, fără a oferi însă mai multe detalii pe marginea acestui subiect. Propunerea pentru convocarea acţionarilor a fost făcută pe 11 iunie 2019 şi în cadrul în care ar fi fost aprobată AGA în acest sens, ar fi urmat să discute revocarea lui Tudor Ciurezu, dar şi a altor apropiaţi ai acestuia. „ASF a solicitat Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea de convocare a AGA nu îndeplineşte condiţiile legale. După analizarea argumentelor reprezentanţilor SIF Olte­nia, ASF va dispune, dacă este cazul, măsurile legale care se impun, în conformitate cu atribuţiile şi prerogativele sale“, a transmis ASF la solicitarea ZF.