ZF Live. Mihai Daniel, CEO al Coinsby: În România nu este rentabil să investeşti în monedele virtuale din cauza reticenţei băncilor

Autor: Iulian Tenchiu 10.07.2019

În Europa se manifestă tot mai puternic interesul pentru monedele digitale. Cea mai avansată ţară în ceea ce priveşte adoptarea şi utilizarea acestor monede este Elveţia.



În România nu este rentabil să investeşti în monedele virtuale din cauza reticenţei băncilor, deoarece aceste instituţii consideră că aceste monede sunt active riscante, păs­trându-şi astfel poziţia de anul trecut.

„E foarte uşor să cumperi bitcoin de la automate, dar probleme apar atunci când o persoană vrea de exemplu să investească o sumă de 100.000 de euro. La 1 mil. euro, să cumperi sau să vinzi bitcoin este un coşmar în România, pentru că nu ai cum să faci acest lucru. Am înţeles de la foarte mulţi oameni că băncile le-au blocat conturile. În clipa în care vinzi pe un exchange mare şi vrei să îţi scoţi banii, te loveşti de reticenţa băncilor“, a declarat Mihai Daniel, CEO al Coinsby, o agenţie care oferă servicii de listare pe cryptocurrency exchanges, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live, organizată la Promenada Mall.