Producătorul de uleiuri Ardealul Carei, exporturi de 116 milioane de lei în 2018. Compania se află în top 25 exportatori cu capital românesc

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.07.2019

Ardealul Carei, unul dintre cei mai mari producă­tori de uleiuri vegetale de pe plan local, a realizat în 2018 ex­porturi de 116 mi. lei, arată datele transmise de com­pa­nie pentru catalogul ZF Cei mai mari jucători din econo­mie. Astfel, exporturile au reprezentat aproape 49% din cifra de afaceri a producătorului de 239 mil. lei realizată în 2018.

Prezenţa producătorului de uleiuri la export vine în contextul unei pieţe în care giganţii Expur şi Bunge s-au concentrat pe consolidarea mărcilor Untdelemn de la Bunica, respectiv Floriol şi Unisol. Astfel, împreună au ajuns să realizeze aproape jumătate din vânzările de uleiuri de pe piaţă cu toate produsele pe care le au în portofoliu. Pe de altă parte, Ardealul nu are un brand la fel de cunoscut în magazine ca principalii competitori. Pentru 2019, compania şi-a bugetat exporturi mai mari, de 130 de milioane de lei. Conform celor mai recente date, Ardealul este cel mai mare exportator cu capital românesc din judeţul Satu Mare şi se află în top 25 exportatori cu capital românesc din economie.