De ce să sprijine un retailer industria alimentară locală. Dumitru Dragomir, CFO al Profi: Este mai simplu să lucrezi cu producători locali, mai eficient şi există şi componenta de responsabilitate faţă de România

Autor: Cristina Bellu 11.07.2019

Industria alimentară locală ar putea fi un pariu câştigător pentru investitori dacă ar exista mai multe înţelegeri comerciale între retaileri şi producătorii români.



Lanţul de magazine Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a inclus în strategia de dezvoltare şi parteneriatele cu producătorii locali, considerând acest lucru ca fiind simplu, eficient şi având în plus şi o componentă de responsabilitate faţă de România.

„Ne propunem să lucrăm foarte mult cu producători locali. Este mai simplu, mai eficient şi există şi componenta de responsabilitate faţă de România. Deşi avem capital străin suntem totuşi o firmă locală, interesată să lucreze cu parteneri locali“, a spus Dumitru Dragomir, CFO al retailerului Profi, prezent în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie 2019: Ce mai poate să ofere România investitorilor“, organizată în luna iunie de Ziarul Financiar.