Ţinta: dezvoltarea internaţională. Producătorul Alexandrion preia un distribuitor de băuturi din Cipru şi semnează astfel prima achiziţie externă

Autor: Mădălina Dediu Panaete 11.07.2019

Aceasta este a doua tranzacţie importantă în ultimii doi ani în domeniul băuturilor pentru grupul condus de Nawaf Salameh ♦ Grupul a intrat şi în domeniul hotelier şi al vinurilor, tot prin tranzacţii.



Alexandrion Group, cel mai mare producător local de bău­turi spirtoase, va prelua dis­tribuitorul de băuturi V.M. Cavaway din Cipru, dez­voltat de antreprenorul Vasos Moiseos ca parte a strategiei grupului de a-şi extinde prezenţa pe pieţele internaţionale.

Preluarea V. M. Cavaway, tranzacţie care trebuie să primească avizul Consiliului Con­curenţei din Cipru, vine după ce în 2017 Alexandrion Group a deschis un bi­rou dedicat operaţiunilor internaţionale la Nico­sia (Cipru), având în vedere că pro­du­sele companiei ajung în peste 50 de ţări din lume. În 2018, grupul a anunţat înfiinţarea unei reprezentanţe în Brazilia ce gestio­nea­ză atât operaţiunile din America de Sud, cât şi construcţia celei mai mari distilerii în New York. De altfel, Alexandrion Group va des­chi­de o fabrică de băuturi spirtoase peste Ocean.