Un start-up pe zi. Alexandru Ştefan, absolvent de inginerie chimică al Politehnicii din Bucureşti, produce prăjituri de 600.000 de lei în oraşul Moreni

Autor: Florentina Niţu 11.07.2019

„Anul acesta aşteptăm o creştere a cifrei de afaceri de 15-20%, datorită extinderii gamei de produse şi creşterii cererii pentru evenimente.“



Alexandru Ştefan, absolvent de inginerie chimică al Universităţii Politehnice din Bucureşti, a plămădit o cofetărie în 2013, în Moreni, judeţul Dâmboviţa, din dorinţa de a introduce în meniul res­taurantului familiei produse dulci, ba­zate pe reţete tradiţionale, dar inter­pretate într-o manieră modernă.

„Afacerea am deschis-o cu fonduri proprii şi cu sprijinul fa­miliei. Apetenţa mea pentru cofetăria modernă, dar şi pen­tru cofetăria românească, a prins contur prin produsele rea­lizate în laboratorul din Moreni. Formarea academică în do­me­niul ingineriei chimice în industria alimentară a contribuit la înţelegerea chimiei combinării ingredientelor şi la for­ma­rea mea în do­me­niul antre­pre­­noriatului“, spu­ne Alexan­dru Ştefan, care deţine co­fetăria Alex, parte din compania Moncris.