Lituanienii de la Spark vor investi 700.000 euro pentru a aduce maşini electrice de închiriat. Compania de e-car sharing va pune la dispoziţia bucureştenilor o flotă de 50 de maşini electrice în următoarele săptămâni

Autor: Ioana Nita 11.07.2019
Spark Technologies UAB, compania lituaniană care oferă un serviciu de tip car-sharing pentru închiriere de maşini electrice prin intermediul unei aplicaţii mobile, va investi circa 700.000 de euro în următorii 2-3 ani pe piaţa locală pentru a populariza serviciul. Suma cuprinde atât investiţia în flota de maşini electrice, cât şi celelalte costuri adiacente precum marketing, operaţional şi administrativ. 

„Per total, investiţia pentru intrarea şi dezvoltarea pe piaţa din România se va ridica la circa 700.000 euro în următorii 2-3 ani. În primii ani ne vom axa practic pe popularizarea serviciului, ca lumea să se obişnuiască cu acesta, şi abia apoi vom putea vorbi de recuperarea investiţiei”, a declarat pentru ZF Iordan Tonchev, directorul general al Spark Car Sharing SRL, subsidiara locală a companiei lituaniene.