Furnizorul de soluţii pentru amenajarea birourilor COS: accentul pe tehnologie, spaţiile deschise şi flexibilitate sunt principalele tendinţe în amenajarea spaţiilor de birouri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 11.07.2019

Corporate Office Solutions (COS), cel mai mare furnizor de soluţii de amenajări şi mobilier de pe piaţa locală dedicate spaţiilor de birouri, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de aproape 38 de miloane de euro, din care 12 miloane de euro au fost reprezentate de brandul Steelcase. Astfel, COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în Europa Centrală şi de Est.

„În România piaţa mobilierului de birouri este estimată la aproximativ 60-65 milioane de euro, dintre care COS, prin brandul Steelcase, a realizat anul trecut vânzări de 12 milioane de euro, ceea ce ne asigură o poziţie puternică într-o piaţă extrem de fragmentată. Pentru anul acesta, obiectivele comune vizează o creştere de 10% a vânzărilor. Ne bazăm în această estimare pe noile produse”, a declarat Christophe Weller co-fondator şi CEO al COS România.

Piaţa clădirilor de birouri creşte în fiecare an prin livrarea unui număr mare de clădiri clasa A – pentru anul în curs se estimează peste 400.000 mp, relocarea unor companii în noi imobile, intrarea în România a unor mari jucători globali dar şi printr-o dinamică mai mare în sectorul IMM.