Topul salariilor în cele mai mari 10 bănci din România. Angajaţii ING Bank câştigă, în medie, câte 8.300 de lei net pe lună, fiind cel mai bine plătiţi angajaţi din rândul celor mai mari zece bănci din România. Cele mai mici salarii sunt oferite de CEC Bank, de 3.500 de lei net pe lună

Autor: Adelina Mihai 12.07.2019

ING Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank sunt angajatorii din topul celor mai mari zece bănci din România care oferă cele mai bune salarii medii angajaţilor. Sala­riul mediu net în cadrul ING Bank, aflată pe locul 6 în topul celor mai mari bănci după valoarea activelor din România în 2018, este de aproape 8.300 de lei net pe lună, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului şi de la Minis­terul de Finanţe. Astfel, cei aproximativ 1.800 de angajaţi ai băncii olandeze cu active de 38 mld. lei în 2018  au câştigat anul trecut, în medie, cu 9% mai multe decât în 2017. La polul opus se află angajaţii băncii ce stat CEC Bank, cu un salariu mediu de circa 3.500 de lei net în 2018.

„În cazul ING Bank nu mă miră faptul că angajaţii sunt plătiţi foarte bine, pentru că ei li­vrează performanţă, iar încărcarea pe rol este foarte mare. Nu poţi să compari modul în care lu­crează angajaţii dintr-o bancă de stat, cum e CEC Bank, cu cel în care lucrează angajaţii dintr-o bancă unde stricteţea şi presiunea pe rezultate sunt la or­di­nea zilei“,  a explicat Radu Furnică, preşe­din­tele com­paniei de executive search Leadership De­ve­lop­ment Solutions. Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi anga­jaţi din cele mai mari bănci locale se află salariaţii Băncii Transilvania, bancă ce a de­venit în 2018 liderul pieţei după preluarea Volks­bank şi a Bancpost şi care a ajuns la active de peste 74 mld. lei anul trecut. Astfel, salariul mediu în rân­dul celor 6.900 de angajaţi ai Băncii Transil­va­nia a ajuns la 6.800 de lei net în 2018, după o creştere-record de 37% a salariilor faţă de anul 2017.