Patria Bank vrea să vândă obligaţiuni de 5 mil. euro cu o dobândă maximă de 6,5%. Banca schimbă auditorul, KPMG în locul PwC

Autor: Tibi Oprea 12.07.2019

♦ În toamna anului 2018, Patria Bank şi-a majorat capitalul social cu 37,3 mil. lei după ce acţionarii aprobaseră o majorare cu maximum 100 mil. lei

♦ Ulterior, administratorii băncii au anulat a doua etapă a operaţiunii de majorare de capital, respectiv oferirea acţiunilor rămase nesubscrise către terţi.



Patria Bank (simbol bursier - PBK) intenţionează să vândă obli­gaţiuni de 5 mil. euro cu o scadenţă de opt ani şi cu o rată a dobânzii de cel mult 6,5% pe an printr-un plasament privat, iar ulterior să le listeze la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville, se arată într-un convocator al acţionarilor publicat joi.

De asemenea, banca con­trolată de EEAF Financial Services, un fond de capital privat administrat de Axxess Capital, cel din urmă avându-l ca director general pe Horia Manda, pre­şedintele băncii, vrea să schimbe auditorul PwC şi îl propune acţionarilor pe KPMG pentru rezultatele pe 2019, 2020 şi 2021. În convocator nu se menţionează motivele pentru banca cu o capitalizare de 272 mil. lei intenţionează să schimbe auditorul.