Raiko Transilvania vrea să strângă 1 milion de lei prin plasamentul privat care precede listarea la Bursă intermediată de Tradeville

Autor: Tibi Oprea 12.07.2019

Raiko Transilvania, producător de sisteme pluviale, începe săptămâna următoare plasamentul privat în urma căruia intenţionează să se listeze la bursa românească pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO prin care vrea să strângă până la 1 milion de lei de la investitori, susţin surse din piaţă. Compania a angajat societatea de brokeraj Tradeville pentru a intermedia listarea.

Potrivit mai multor surse din piaţă, iniţierea demersurilor de listare va avea loc la jumătatea acestui an. Raiko Transilvania este o companie cu acţionariat majoritar polonez în contextul în care 61% din capitalul social este deţinut de Tax & Capital Advisors SRL, firmă deţinută la rândul său de Tomasz Kurcin, preşedintele Raiko, şi de Katarzyna Wieszczek-Kurcin. Pe de altă parte Tomasz Kurcin deţine individual o participaţie de 31,6%. Producătorul a înregistrat în 2018 un profit net de 147.500 de lei, în urcare cu 9,4% faţă de anul precedent, la afaceri de 4,09 mil. lei, în scădere cu 44%, potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanţelor.