Cei 2.000 de angajaţi ai Webhelp din România ar putea ajunge pe mâna unui grup de investiţii din Belgia, GBL

Autor: Ioana Nita 12.07.2019

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) din Belgia a început negocierile pentru cumpărarea unui pachet majoritar de acţiuni în cadrul grupului de origine franceză Webhelp, al cărui prim site de producţie a fost în România.



Grupul de origine franceză Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de externalizare a proceselor de business (BPO) la nivel european, cu afaceri de peste 100 mil. lei anul trecut şi 2.000 de angajaţi în România, a intrat în negociere cu holdingul belgian Groupe Bruxelles Lambert (GBL) pentru a vinde un pachet majoritar din companie, potrivit unui anunţ al reprezentanţilor Webhelp. Practic, GBL va cumpăra pachetul ma­jo­ritar de acţiuni achiziţionat de investitorul KKR în 2015, grupul Webhelp fiind evaluat la 2,4 miliarde euro.

„Pe durata deţinerii pachetului majoritar de acţiuni de către noi, Webhelp şi-a dublat veniturile, atingând 1,5 miliarde euro, şi şi-a extins echipa, la nivel global, de la 30.000 la peste 50.000 de angajaţi“, a declarat Stanislas de Joussineau, director la KKR, cu privire la tran­zac­ţia GBL-Webhelp, care urmează să se în­cheie în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019.