ZF Bankers ’19. Elena Ungureanu, Visa România: Încă ne place cash-ul ca naţiune, dar plăţile cu cardul au crescut în martie cu o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 3-4 ani piaţa are potenţial să se dubleze

Autor: Răzvan Botea 12.07.2019

Românilor încă le place cash-ul, însă plăţile cu cardul câştigă rapid teren în România. În ultimii 3-4 ani au fost creşteri ale frecvenţei plăţilor cu cardul de circa 30%, iar în următorii 3-4 ani pia­ţa are potenţialul de a se dubla, a spus la ZF Bankers Summit ’19 Elena Ungurea­nu, country manager România la Visa.

„Încă ne place cash-ul ca naţiune. Numai 14% sunt sume­le chel­tu­ite pe card din chel­tuiala totală a popu­­la­ţi­ei. La sfârşitul lui mar­tie valoa­rea totală a plă­ţilor a cres­cut cu 33% pe car­du­rile Visa faţă de perioa­da simi­la­ră a anu­lui tre­cut. Me­dia pie­ţei a fost 31%. Am avut creşteri anua­­le de peste 30% în fie­ca­re din ulti­mii 3-4 ani. Aici nu mă refer doar la va­loa­rea tranzac­ţi­ilor, ci şi la nu­mă­rul de tran­zacţii. Au fost creş­teri de 36% pe nu­­mărul de tranzacţii şi din totalul tranzac­ţi­ilor cu cardurile Visa, 70% sunt plăţi la co­mer­cianţi“, a explicat ea.