De unde va veni forţa de muncă în agricultură. Ministerul Agriculturii vrea să finanţeze 58 de licee cu profil agricol. În ultimii 20 de ani, numărul de licee agricole s-a redus de patru ori

Autor: Mădălina Panaete 15.07.2019

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect prin care 58 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol vor primi finanţare astfel încât declinul învăţământului liceal agricol să fie oprit. În ultimii 20 de ani numărul de licee agricole s-a redus de patru ori, conform celor mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi World Vision România, un ONG care desfăşoară programe de educaţie şi sănătate pentru copii, dar şi proiecte pentru fermieri.

Astfel, Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu reprezentanţii liceelor agricole pentru a discuta şi despre dificultăţile cu care se confruntă acestea.

„Este necesar să avem tineri bine pregătiţi, iar acum trebuie să creionăm în mod real necesităţile liceelor cu profil agricol pe care să le transpunem în acte normative”, a spus Petre Daea. Printre cele 58 de licee se­lectate pentru fi­nan­ţare se nu­mără două din Alba, trei din Teleorman, trei din Iaşi, două din Bihor şi trei din Botoşani.