Analiză ZF: Top 30 al firmelor de IT&C cu cea mai rapidă creştere a cifrei de afaceri din 2018

Autor: Adrian Seceleanu 15.07.2019

Surpriză: clasamentul care include doar companii cu afaceri anuale de peste 50 mil. lei este condus de subsidiara unei companii de distribuţie IT&C din Cehia.



Grupul ceh ALEF, specializat în distribuţia de sisteme IT, activ în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a înregistrat în 2018 cea mai mare rată de creştere a cifrei de afaceri dintre companiile medii şi mari din industria locală (cu un business anual de peste 50 mil. lei) - de 196% până la 169 mil. lei, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor preli­minare disponibile pe site-ul Ministerului Fi­nan­­ţelor Publice.

De pe site-ul Fi­nan­ţelor lipsesc însă informaţiile din bi­lanţul pe 2018 al mai multor companii medii şi mari, astfel că topul ar putea suferi mo­dificări.

Cehii de la ALEF, care sunt prezenţi pe piaţa locală din 2017, au intrat în top în condiţiile în care se află încă în eta­pa de creştere şi ma­jo­rare a cotei de piaţă: pentru a arde etape şi a urca mai repede în clasament compania a achiziţio­nat firma loca­lă Likeit Solution.