Regina Maria: Spitalele au generat peste 40% din cifra de afaceri în 2018. Estimăm că veniturile diviziei de spitale vor înregistra şi în acest an creştere

Autor: Mirabela Tiron 15.07.2019

♦ În 2018, Regina Maria a deschis un spital cu 148 de paturi la Cluj-Napoca, o investiţie de 18 milioane de euro.



Reţeaua de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa ser­vi­ciilor medicale private, şi-a asigurat anul tre­cut peste 40% din cifra de afaceri din acti­vi­ta­tea spitalelor, potrivit oficialilor com­pa­niei.

„În 2018, ponderea diviziei de inpatient (spitale) în cifra noastră de afaceri a fost de peste 40%, iar procentul va rămâne relativ constant şi în acest an. Ponderas Academic Hospital a înregistrat venituri de peste 32,5 mi­lioane euro în 2018, în timp ce Euroclinic a crescut la peste 12,6 milioane euro, iar în pri­mele şase luni din acest an ambele spitale au avut rezultate peste aşteptări“, au trans­mis oficialii Regina Maria către ZF.

În prezent, reţeaua de sănătate Regina Maria cuprinde şapte spitale, respectiv Pon­deras Academic Hospital, Euroclinic, spi­ta­lul Băneasa, spitalul Braşov, spitalul Puls din Târgu-Mureş, spitalul din Cluj şi spitalul Pre­mière din Timişoara (preluat în mai anul acesta şi pentru care  se aşteaptă avizul Con­siliu­lui Concurenţei).