Inter Cars, distribuitor polonez de piese şi accesorii auto, merge spre afaceri de 1 mld. lei. Grupul polonez are 59 de reprezentanţe în ţară şi peste 300 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu 15.07.2019

Distribuitorul de piese şi accesorii auto Inter Cars România, parte a grupului polonez Inter Cars, a raportat pentru 2018 o cifră de faceri de aproape 971,7 mil. lei (209 mil. euro), în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 21,8 mil. lei (4,7 mil. euro), mai mult cu 5% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 306 angajaţi, potrivit datelor publice.

Inter Cars România comercializează piese şi accesorii pentru autovehicule (auto­turisme, motociclete, dar şi vehicule comer­ciale), însă deţine pe piaţa locală şi o re­ţea de ateliere de reparaţii auto inde­pen­den­te, reunite sub marca Q-Service. Totodată, alte seg­mente importante ale afacerii Inter Cars Ro­mânia sunt cel de vânzare şi service pentru echipamente şi scule utilizate în ate­lie­rele de reparaţii, respectiv fleet mana­gement, potrivit unor informaţii anterioare.