Ministerul Comunicaţiilor: Majorarea de capital de 800 mil. euro de la Telekom, realizată pentru ştergerea datoriilor istorice către grupul OTE. Statul român îşi menţine acelaşi procent de acţiuni

Autor: Adrian Seceleanu 16.07.2019

Majorarea cu 800 de milioane de euro a capitalului social al companiei de telefonie mobilă din grupul Telekom România, decisă în luna aprilie, a fost realizată cu scopul de a şterge datoriile istorice ale companiei de comunicaţii către acţionarul majoritar - grupul elen OTE, au declarat pentru ZF reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care reprezintă interesele statului român în cadrul grupului.

„Conform celor agreate între acţionari (Grupul OTE şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale), majorarea capitalului social al Telekom România Comunication (fosta Cosmote) rezultă în păstrarea aceleiaşi structuri de acţionariat respectiv - grupul OTE 70% şi Telekom România 30% - dar cu eliminarea datoriilor pe care Telekom Mobile Comunication le avea faţă de grupul OTE“, au declarat reprezentanţii MCSI, confirmând astfel interpretarea dată de ZF operaţiunii contabile într-un articol publicat în ediţia online din 20 iunie.

Reprezentanţii MCSI nu au dorit să răspundă pe de altă întrebărilor legate de strategia statului în discuţiile de vânzare ale Telekom şi despre rezultatele financiare din 2018 ale operatorilor de comunicaţii. ZF a transmis întrebările către MCSI în data de 20 iunie şi a primit răspuns ieri.