Producătorul lactatelor LaDorna şi-a majorat afacerile cu 25% în 2018, ajungând la o cifră de afaceri de 237 milioane de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.07.2019

Dorna Lactate, compania care produce brandul LaDorna şi care face parte din grupul Lactalis, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 237 de milioane de lei (51 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Astfel, compania în­cheie al treilea an de creş­tere a businessului. La în­ce­putul anului 2018 Lac­talis a închis fabrica La Dorna din Kogăl­ni­ceanu, activitatea fiind muta­tă în unitatea de pro­ducţie a Albalact, compa­nie care face parte la rândul ei din gru­pul Lactalis. Fabrica din Kogălniceanu, operată de firma Dorna SA, avea 96 de salariaţi.

Fabrica de la Kogălniceanu este cea pe care francezii de la Lactalis au pre­luat-o odată cu grupul La Dorna în 2008, de la Jean Valvis. La momentul vân­zării, grupul LaDorna era format din Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiin­ţată în Grecia. Valvis şi-a clădit afa­ce­rea din industria lactatelor în jurul unor fabrici situate în zona Vatra Dornei, Târgu Neamţ, dar şi în judeţul Con­stanţa unde fabrica din Kogăl­niceanu produce în special brânză feta.