Veşti bune pentru şoferi: Conducătorii auto pot cere reducerea perioadei aplicării sancţiunii în cazul suspendării permisului auto

Autor: Alexandru Nanu 18.07.2019

Conducătorii auto care încalcă legislaţia rutieră şi le este suspendat permisul  vor avea posibilitatea de a cere reducerea perioadei de suspendare începând de azi, 18 iulie 2019,  conform Legeii nr. 130/2019.

Legea nr. 130/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice reglementează  modul în care în care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto.

Astfel,  “la cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române”, conform documentului oficial.

Iniţiatorii legii susţineau că această modificare i-ar ajuta pe cei care îşi pierd permisul pentur o „încălcare minoră a unei reguli” şi rămân fără loc de muncă.

Pentru reducerea perioadei de suspendare, conducătorul auto trebuie să îndeplinească, cumulagtiv, următoarele 2 condiţii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

b) a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei.