VIDEO. Andreas Elsner, Telekom România: Tehnologia 5G este viitorul pentru industria de telecom

Autor: Adrian Seceleanu 17.07.2019

Tehnologia 5G reprezintă viitorul pentru industria de telecomunicaţii - cu aplicabilitate în segmente precum cel al maşinilor autonome - astfel că reprezintă o temă de interes şi pentru grupul Telekom România, dar momentan aceste discuţii sunt puţin relevante pentru consumatorii români, al căror interes fundamental, atunci când vine vorba de serviciile de telecomunicaţii, este de a plăti un preţ competitiv, şi de a se baza pe faptul că promisiunile făcute de companii sunt respectate şi pe disponibilitatea serviciilor, a declarat Andreas Elsner - director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale, Telekom România, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live, organizată la Promenada Mall.

„Clienţii se plâng atunci când factura nu este corectă, când ai probleme cu reţeaua sau când nu ai o ofertă clară şi îi spui ceva unui client şi nu te ţii de cuvânt.
Desigur că vorbim foarte mult la nivel intern, în echipa de management despre 5G, despre licitaţia care urmează, de asemenea. Sunt pasionat de tehnologie şi eu personal cred că tehnologia 5G este viitorul şi sunt foarte pasionat de posibilităţile oferite de latenţa scăzută şi de posibilitatea de a <<felia>> reţeaua.

Cu siguranţă va fi interesant momentul când reţelele 5G vor putea oferi funcţia de <<feliere>> a reţelei (network slicing), adică anumite resurse vor putea fi dedicate exclusiv anumitor industrii, anumitor activităţi - precum maşinile autonome. Este ceva ce foarte interesant, dar acum trebuie să construim aceste reţele”, a declarat Elsner.

Companiile de telecomunicaţii din România aşteaptă încă publicarea caietului de sarcini pentru licitaţia 5G pe care statul român intenţionează să o organizeze în această toamnă, pentru a vedea în mod clar ce sume se aşteaptă statul să încaseze şi ce obiective trebuie să îşi asume câştigătorii din punct de vedere al acoperirii reţelelor.