Americanii vor să cumpere armament de circa 7 milioane de dolari de la israelieni: Pentagonul vrea să „achiziţioneze imediat” drone de atac autodestructibile din Israel

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 18.07.2019

Departamentul american al Apărării intenţionează să achiziţioneze drone de atac autodestructibile fabricate de o companie din Israel care ar urma să fie utilizate în operaţiuni speciale, afirmă surse citate de site-ul InsideDefense.com şi de cotidianul The Jerusalem Post.

Conform surselor citate, Pentagonul vrea să obţină aprobarea Congresului SUA "pentru a achiziţiona imediat", cu suma de 6,9 milioane de dolari, drone tactice antistructură / antiblindaj fabricate de compania UVision.

Anul trecut, Direcţia pentru Capabilităţi Rapide a Forţelor Navale americane a cerut, conform DefenseNews.com, informaţii despre sisteme "organice pentru atacuri de precizie" care pot acţiona pe distanţe de 40-60 de kilometri, cu posibilitatea de utilizare asupra "ţintelor staţionare, mobile, terestre sau maritime, în toate mediile operaţionale".

Compania UVision a propus drona de tip Hero-120, cu greutatea de 12,5 kilograme, prezentată ca fiind "ideală pentru misiuni antitanc".

Drona Hero-120 poate transporta un ogiv de până la 3,5 kilograme şi are o autonomie de zbor de 60 de minute. Aparatul de zbor poate fi lansat de pe platforme reutilizabile terestre, navale sau aeriene şi poate distruge ţinte aflate pe o rază de 40 de kilometri de locul lansării. Dronele se transformă în proiectil, fiind autodestructibile prin atingerea ţintei.

Dronele de tip Hero-120 pot atinge altitudinea de 450 de metri, sunt echipate cu sisteme de navigaţie GPS/INS, cu sisteme electro-optice / infraroşii de recunoaştere şi au viteza maximă de lovire a ţintei de 185 de km/h.