Damila, distribuitor şi producător de materiale de construcţii din Vâlcea, cu afaceri de 267 mil. lei, vrea să ia fonduri europene pentru retehnologizare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.07.2019

Compania are mai multe linii de producţie în Vâlcea şi în Bucureşti şi o reţea de magazine distribuitoare de materiale de construcţii.

Distribuitorul şi producătorul de materiale de construcţii Damila din Vâlcea a investit 400.000 de euro în utilaje de producţie de la începutul anului 2019 până acum.

Compania şi-a majorat afacerile cu circa 16% în 2018 şi a ajuns astfel la 267 de milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În acelaşi timp, Damila a trecut de 300 de angajaţi, după ce a mai recrutat circa 4 0 de oameni. „Anul trecut am investit pentru creşterea capacităţii de producţie şi în tehnologizare, astfel că am reuşit să avem stocuri mai mari de produse chiar şi pe timpul iernii. Am avut o creştere de 30% a afacerilor pe segmentul de ţiglă şi profile metalice şi de 25% la plasa sudată“, spune Remus Daniel Niţu, proprietarul Damila.