Transgaz a finalizat 215 km din conducta BRUA, o investiţie de 560 mil. euro

Autor: Răzvan Botea 19.07.2019

Transgaz a finalizat 215 km din cei 550 de km ai conductei. Investiţia totală pentru proiectul BRUA ñ Faza 1 este de 560 mil. euro, iar lucrările se vor desfăşura pe 11 judeţe din ţară. Gazoductul va avea o capacitate maximă de 1,5 miliarde de metri cubi anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de metri cubi anual spre Ungaria. Până la acest moment au fost finalizaţi 215 km de conductă şi trei staţii de comprimare.

„Prin finalizarea tronsonului de conductă Pojorâta - Vatra Dornei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord - vest a ţării (zona de consum Bistriţa) cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord - est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei), definindu-se astfel ca proiect de importanţă naţională“, notează reprezentanţii Transgaz.

Conducta de transport gaze naturale DN 300 Mintia - Brad - Ştei va realiza interconectarea conductei de transport gaze naturale Cefa - Căpâlna - Beiuş - Ştei cu conducta de transport gaze naturale Simeria - Mintia, mai susţin reprezentanţii companiei de stat.