Video ZF Esenţial în business. Alina Gheuca, KPMG: Tinerii sunt motivaţi de programele de mobilitate internaţională, pentru că pot sta între 3 şi 24 de luni în state precum Mexic, Vietnam sau SUA

Autor: Adelina Mihai 25.10.2019

Una dintre cele mai eficiente metode de retenţie a angajaţilor tineri o reprezintă programele de mobilitate internaţională, prin care aceştia pot să facă schimb de experienţă cu echipele din alte ţări ale aceluiaşi grup de companii.

”Am dezvoltat programele de mobilitate internaţională care le permit angajaţilor din România să se ducă să lucreze în cadrul filialelor KPMG din Mexic, Brazilia, SUA, Uruguay sau Vietnam, de exemplu. Ei fac, practic, un schimb de experienţă cu colegii de acolo, care poate avea o durată cuprinsă între 3 şi 24 de luni. Acesta este una dintre modalităţile de retenţie, în special a angajaţilor tineri”, a spus Alina Gheuca, HR Manager în cadrul companiei de audit şi consultanţă fiscală KPMG, în cadrul emisiunii online ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG şi difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 16:00.

În prezent, KPMG are 850 de angajaţi pe plan local, iar tot din România este coordonată şi echipa de 35 de consultanţi din Republica Moldova. Care sunt planurile de recrutare ale companiei?

”Planurile de recrutare vin în linie cu startegia firmei, iar noi, ca oameni de HR, recrutăm personal în toate domeniile. Avem nevoie şi de oameni cu background IT, dar şi candidaţi pe zona de statistică sau matematică. Nu excludem nicio specializare, pentru că la o companie atât de mare ai nevoie şi de vorbitori de limbi străine, dar şi de şoferi”, a mai spus Alina Gheuca.