Şaisprezece producători români de haine şi accesorii de modă merg la Londra la unul dintre cele mai mari târguri de profil, cu peste 17.000 de vizitatori

Autori: Cristina Bellu , Florentina Niţu 19.07.2019

Câteva firme autohtone de design vestimentar, accesorii de modă şi bijuterii vor participa unul dintre cele mai mari târguri de modă - Pure London -, care va avea loc la Londra, în perioada 21-23 iulie, pentru a prezenta publicului produsele lor şi a crea parteneriate noi pe piaţa europeană.

„România, prezentă constant din 2015 la acest eveniment, este reprezentată la actuala ediţie de 16 firme care vor expune pe o suprafaţă de 179 mp o gamă largă de produse şi servicii, de la design vestimentar şi accesorii, până la bijuterie contemporană”, potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ministerul de resort în parteneriat cu patronatul de profil Romanian Contemporary Jewelry (ARCJ), sprijină extinderea IMM-urilor pe pieţe externe, prin „Programului de susţinere şi promovare a exportului”, cu finanţare parţială de la bugetul de stat. Bugetul alocat acestui târg este de 844.960 lei fără TVA.