Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de Gheorghe Iaciu, începe marţi programul de răscumpărare a maximum 10 milioane de acţiuni

Autor: Tibi Oprea 22.07.2019

Impact Developer & Contractor (IMP), companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care a dezvoltat proiectul Greenfield din apropierea Grădinii Zoologice Bucureşti, începe marţi, 23 iulie, programul de răscum­părare de acţiuni proprii aprobat de acţionari pe 24 aprilie, conform hotărârii consiliului de administraţie, parţial pentru alocarea către angajaţi şi/sau management şi parţial pentru reducerea capitalului social prin anularea lor, potrivit unui raport la bursă.

Valoarea pecuniară maximă alocată programului este de până la 15 mil. lei, iar perioada de desfăşurare este de maximum 18 luni. Brokerul ales pentru intermedierea tranzacţiilor este Swiss Capital. Astfel, dezvoltatorul imobiliar va răscumpăra maximum 10 milioane de acţiuni reprezentând maximum 3,6% din capitalul social de la data hotărârii. Pre­ţul de achiziţie va fi de minimum 0,6 lei pe acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre a) 1,5 lei pe acţiune şi b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei. Compania nu va putea achiziţiona într-o zi de tranzacţionare mai mult de 25% din volumul fix de 67.482 de acţiuni.