Acţiunile Microsoft s-au apreciat cu peste 3,5% pe fondul rezultatelor semestriale peste aşteptări şi au spart din nou bariera de 1.000 de miliarde de dolari valoare bursieră

Autor: Tibi Oprea 22.07.2019

Acţiunile gigantului american Microsoft (MSFT) s-au apreciat pe bursa electronică Nasdaq cu peste 3,5% înainte de începerea tranzacţionării de vineri, ca urmare a rezultatelor semestriale aferente primelor şase luni din 2019 peste aşteptările analiştilor, depăşind astfel din nou bariera de 1.000 de miliarde de dolari pentru prima oară din aprilie 2019 încoace, potrivit Reuters.

„A fost un an fiscal record pentru Microsoft, un rezultat al parteneriatelor noastre profunde cu companii de top din fiecare industrie", a afirmat Satya Nadella, CEO al Microsoft, într-o declaraţie de joi. De la venirea acestuia în 2014, gigantul IT şi-a concentrat atenţia asupra serviciilor de cloud. Evoluţia rezultatelor semestriale s-a datorat în principal creşterii veniturilor generate de platforma de cloud Azure şi de LinkedIn, iar compania apreciază că succesul recent va continua.