Mallurile Vivo! din România ale Immofinanz, afaceri de 180 mil. lei în 2018. Două din patru sunt pe pierderi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.07.2019

Cele patru malluri sub brandul Vivo! pe care compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz le are în România au cu­mulat în 2018 ve­nituri din închirieri în valoare de 180 de mi­lioane de lei (circa 39 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul an­terior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mallurile se află în oraşele Cluj-Napoca, Constanţa, Baia Mare şi Piteşti.

Două dintre cele patru centre comerciale au raportat pierderi pentru 2018, faţă de trei cu un an în urmă, după ce mallul din Piteşti a trecut de la pierdere la profit.

În acelaşi timp însă, Vivo! Constanţa a avut pierderi de 18,1 mi­lioane de lei, iar Vivo! Baia Mare - de 10,1 milioane de lei.

„În cele zece centre Vivo! de la nivel regional am văzut o creştere like-for-like a veniturilor din chirii cu peste 4% (valoare ajustată în funcţie de achiziţii şi proiecte de dezvoltare)“, spun re­prezentanţii Immo­fi­nanz.

Cea mai mare cifră de afaceri a venit de la Vivo! Cluj-Napoca, ad­ministrat prin firma Polus Transilvania Companie de Investiţii. Veniturile din chirii s-au ridicat la 84 de milioane de lei în 2018, faţă de 81 de milioane de lei în anul precedent.