Unul dintre cei mai mari producători auto din Europa cheamă înapoi în fabrici peste 500.000 de masini din cauza unor defecţiuni care pot face motorul să ia foc

Autor: Iulian Tenchiu 22.07.2019

Producătorul auto suedez, Volvo, a anunţat luni că vrea să cheme înapoi în fabrici peste 500.000 de autovehicule din cauza unei defecţiuni care pot duce în cazuri extreme la incendierea motorului, scrie Bloomberg. 

Potrivit companiei, „investigaţiile au descoperit faptul că, în cazuri foarte rare, galeria de admisie de plastic a motorului se poate topi şi se poate deforma”. În cel mai rău caz, există posibilitatea ca un incendiu să izbucnească la nivelul motorului”, a declarat compania.

Purtătorul de cuvânt al companiei suedeze a refuzat să ofere detalii despre potenţialul impact financiar, pe care această defecţiune l-ar putea avea asupra companiei.

„Nu comentăm costurile. Compania îşi doreşte să repare cât mai repede vehiculele defecte. Clienţii nu vor suporta costurile de reparaţie a defecţiunii”, a declarat Stefan Elfstrom, purtătorul de cuvânt al Volvo.

Maşinile care au fost rechemate în fabrici sunt cele produse între 2014-2019 şi sunt dotate cu un motor diesel de 2.000 de centrimetri cubi, în patru cilindri, a spus Volvo într-un e-mail.

Modele afectate de problema galeriei de admisie sunt S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 şi XC90.

Toţi clienţii Volvo vor primi o scrisoare prin care li se solicită să contacteze distribuitorul local pentru acţiuni corective.