Fondul de investiţii Abris Capital Partners continuă achiziţiile şi preia un pachet majoritar în cadrul companiei IT Global Technical Group. Clifford Chance Badea asistă cumpărătorul

Autor: Cristina Roşca 23.07.2019

Fondul de private equity Abris Capital Partners a preluat un pachet majoritar în cadrul Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluţii end-to-end pentru managementul construcţiilor şi integrator de soluţii tehnice şi de securitate.

Compania Global Technical Systems a obţinut în 2018 afaceri de peste 13 mil. euro, plus 30%. Profitul net aproape s-a triplat la 2 mil. euro în timp ce numărul de salariaţi a ajuns la 100.

Grupul de companii IT Global Technical Group - in total 6 firme dintre care Global Technical Systems e una dintre cele mai mari - are afaceri cumulate de 32 mil. euro şi 4 mil. euro profit net.

Casa de avocatură Clifford Chance Badea a acordat asistenţă fondului de private equity Abris Capital Partners.

“Anunţăm o nouă tranzacţie cu Abris Capital Partners, cu care am lucrat constant în ultimii ani la un număr de achiziţii, exit-uri şi proiecte de finanţare, de această dată într-o nouă industrie – tehnologia, care are atât de mult potenţial în România. În ceea ce ne priveşte, am adus în proiect know how-ul nostru consacrat în tranzacţiile de private equity, înţelegerea aprofundată a nevoilor şi intereselor clientului, precum şi expertiza integrată în industria tehnologiei, pe care Clifford Chance o cultivă cu prioritate în ultimii ani, la nivel global”, spun Nadia Badea, partener Clifford Chance şi coordonatorul ariei de practică M&A din cadrul biroului de la Bucureşti. 

Echipa de avocaţi, formată din Nadia Badea, partener, Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior pe aspecte de M&A), Mihnea Niculescu, Bogdan Micu şi Octavian Marcu (avocaţi), precum şi Diana Crângaşu (avocat senior specializat pe aspecte de dreptul concurenţei) a acordat asistenţă Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacţiei, negocierea şi redactarea documentaţiei aferente. 
„Într-un context în care tehnologia acaparează tot mai mult agenda publică şi strategiile de business din întreaga lume, tranzacţiile în această arie se înmulţesc”, spune Mihai Măcelaru, lead counsel şi coordonatorul practicii de Tehnologie a Clifford Chance Badea. „Ne-am bucurat să fim alături de unul dintre cele mai dinamice fonduri de private equity din România pe o tranzacţie care, fără îndoială, va propulsa un exemplu antreprenorial de succes spre următoarea etapă de dezvoltare”.

Clifford Chance Badea este consultantul juridic de încredere al Abris Capital Partners încă din 2013, asistând fondul de investiţii în toate tranzacţiile sale din România, printre care achiziţiile din industria de curierat (preluarea Cargus de la DHL/Deutsche Post şi a portofoliilor TCE Logistica, CRX şi Otto Curier, în 2013; preluarea Urgent Curier în 2014) şi vânzarea companiei de curierat Urgent Cargus către Mid Europa Partners, în 2018; intrarea în acţionariatul Pehart Tec Group, unul dintre cei mai importanţi producători de hârtie tissue din România şi cea mai mare companie independentă de profil din CEE (2015); achiziţia companiei cu activităţi în managementul deşeurilor Green Group, un investitor de top în industria verde ce operează puncte de lucru în România, Serbia, Macedonia şi Germania (2016).