Inspecţii în pieţele agroalimentare şi hipermarketurile din Bucureşti, la comercianţii de legume. Bilanţul: Amenzi de peste 90.000 de lei

Ziarul Financiar 23.07.2019

Inspectorii Ministerului Agriculturii au verificat, până la jumătatea lunii iulie, în Bucureşti precum şi în ţară, pieţele agroalimentare,  precum şi majoritatea hypermarket-urilor şi  a depozitelor  en-gros de legume şi fructe, aplicând amenzi de 91.340 de lei, informează MADR.  

În cadrul Planului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă îndeplinesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

Acţiunile MADR şi ale DAJ realizate până la jumătatea lunii iulie în Municipiul Bucureşti precum şi în toate judeţele din ţară, au constat în verificarea tuturor pieţelor agroalimentare, precum şi a majorităţii hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe şi s-au concretizat în aplicarea de amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.340 lei, pentru abaterile constatate şi a unui număr de 302 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr.270/2017.