Asigurătorii au vândut aproape 355.000 de poliţe facultative pentru locuinţe în T1/2019, în uşoară creştere faţă de T1/2018

Autor: Anelis Baciu 24.07.2019

Asigurarea facultativă a locuinţei costă în medie circa 50 de euro pe an şi acoperă riscuri precum incendiul, trăsnetul sau explozia.



Apoximativ 355.000 de români şi-au cumpă­rat în primul trimestru din 2019 o poliţă facultativă de asigurare a casei care îi despă­gubeşte în cazul în care locuinţa lor este afectată de un incediu, o explozie sau trăsnet, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Cifrele aferente primului trimestru indică o uşoară revenire a vânzărilor de poliţe facultative pentru locuinţe, creşterea faţă de T1 2018 situându-se la 3%. Faţă de nivel de acum cinci ani însă numărul asigu­ră­rilor noi de lo­cu­in­ţă este de peste do­uă ori mai redus.

Gradul de cu­prin­dere în asi­gurare a locuin­ţelor din Româ­nia este extrem de redus în com­pa­raţie cu media euro­peană. În pre­­­zent, doar 16% din locuin­ţe­le din România sunt asigurate prin­­­tr-o poliţă fa­cul­tativă, în timp ce în Europa asi­gurarea casei este o normalitate.