ZF Bankers ’19. Adrian Pârvulescu, UniCredit Bank: Anticipăm un leu stabil. Nu vedem un curs de peste 4,8 lei pentru euro sau semnificativ peste acest prag. ROBOR va rămâne peste 3%

Autor: Răzvan Botea 24.07.2019

Adrian Pârvulescu, directorul execu­tiv responsabil de trezorerie în cadrul UniCredit Bank, se aşteaptă la o stabilitate a cursului de schimb leu/euro în următoarea perioadă şi afirmă că este puţin probabil să vedem un curs care să treacă semnificativ peste pragul de 4,8 lei pentru un euro în 2019.

„După perioada de volatilitate de la începutul anului, în momentul actual vedem o situaţie calmă a pieţei, cu o volatilitate scăzută. Cred că este sustenabil, nu cred că vom vedea o depreciere puternică. Dacă va exista o depreciere a leului, nu va fi una pronunţată. Nu vom vedea un curs peste 4,8 lei pentru un euro sau semnificativ peste 4,8 lei pentru un euro“, a explicat Pârvulescu în cadrul evenimentului ZF Bankers ’19 care a avut loc la începutul acestei luni.

Estimările sale sunt în linie cu aşteptările majorităţii analiştilor financiari. Ieri, un euro era cotat la 4,7204 lei, în scădere cu 0,06% faţă de şedinţa precedentă.

Cursul leu/euro a începutul anul 2019 cu un episod de scădere, deprecierea mai accentuată a leului din luna ianuarie fiind deter­minată şi de Ordonanţa de urgenţă 114 adopată la finele anului 2018. Cel mai slab leu în raport cu euro din 2019 a fost înregistrat pe 25 ianuarie, când cursul s-a situat la 4,7648 lei pentru un euro.