Onix Asigurări, companie care vinde poliţe în Italia, şi-a majorat capitalul cu 5 mil. lei în iunie 2019

Autor: Anelis Baciu 24.07.2019

Onix Asigurări, companie care vinde poliţe în principal pe piaţa din Italia unde deţine o sucursală, şi-a majorat cu 5 milioane de lei capitalul social în luna iunie a acestui an, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. La finalul lunii decembrie 2018 asigurătorul avea un capital social de 50 milioane de lei.

În 2018 Onix a vândut asigurări în valoare de 64,2 milioane de lei, de peste două ori mai mult decât în 2017, când valoarea primelor brute subscrise s-a situat la

28 milioane de lei. Onix vinde în principal poliţe în afara ţării, având autorizare de a opera în baza paşaportului european privind libera circulaţie a serviciilor şi în Franta, Germania, Spania, Portugalia, Austria şi Bulgaria şi Italia. Onix vine în principal asigurări de garanţii pe pieţele externe prin intermediul brokerilor. Pentru o perioadă statul italian a interzis Onix să mai vândă asigurări pe teritoriul său, decizia de interzicere a subscrierii a fost însă ridicată în februarie 2018. La capitolul profitabilitate Onix a raportat un plus de 7,8 milioane de lei în 2018, de aproape două ori mai mic decât rezultatul raportat în 2017.