Tinmar Energy, ţintă de business de 2 miliarde lei în 2019, plus 20%

Autor: Roxana Petrescu 24.07.2019

Tinmar Energy este parte a grupului Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, şi se află în primele zece companii antreprenoriale locale după afacerile din 2018.



Tinmar Energy, companie axată mai ales pe furnizarea de energie elec­tri­că, vrea ca anul acesta să ajungă la un business de 2 miliarde de lei, cu circa 20% mai mare faţă de cel din 2018, po­tri­vit datelor furni­za­te de repre­zen­tanţii firmei. Din acest nivel, circa 10% ar urma să fie generate din ex­porturile pe pieţele externe.

Compania plă­nu­ieş­te să termine anul 2019 cu un profit net de 100 mil. lei, cu 33% mai mare faţă de rezultatul din 2018.

Aceste obiective de business vin după ce firma parte a grupului Tinmar, de­ţinut de omul de afaceri Augustin Oancea, s-a confruntat în perioada 2017-2018 cu o scădere a rulajelor. Evoluţia a coincis şi cu o perioadă foar­te delicată pen­tru piaţa energiei, mar­cată de creş­teri fără precedent ale preţurilor.

Tinmar şi-a început activitatea în 2011 cu tradingul cu produse petro­lie­re. În 2014, compania obţine licenţa de fur­nizare a energiei electrice, acesta fiind cel mai important vector de creş­tere pentru Augustin Oancea şi busi­nes­sul său, Tinmar ajungând să fie fur­ni­zorul de energie pentru unii dintre cei mai mari consumatori din România.

Potrivit ultimei ediţii a Anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie, întocmit pe baza datelor din 2018, Tinmar Energy este al optulea cel mai mare business antreprenorial din România.